Diétájuk során sokan grammra pontos diéta tervet szeretnének betartani. Erre nem mindig van szükség, főként ha valaki még "kezdő" fogyókúrázó. Az ételeket csoportosíthatjuk is a könnyebb eligazodás érdekében. Az alábbiakban fussunk végig a főbb ételeken aszerint, hogy melyekből mennyit szabadna fogyasztanunk:
Bármennyi fogyasztható:
- Salátafélék: fejes saláta, retek, paprika, paradicsom, uborka
- Víz, ásványvíz
- Karfiol, kelkáposzta, karalábé
- Kefir, joghurt
- Gomba
Sok fogyasztható:
- Fehérjeforrások: sovány hús, halak, tengeri herkentyűk, sovány túró, sovány sajt, tojás
- Light üdítők, Boleró
- Káposzta, zöldbab, sárgarépa
- Natúr müzli, zabpehely
Módjával fogyasszuk:
- Hüvelyesek: bab, borsó, lencse, szója, kukorica
- Gyümölcslevek
- Savanykás gyümölcsök
- Barna kenyér, durum-tészta, rizs
- Méz
Keveset fogyasszunk:
- Zsírsavforrások: olajos magvak (nyers), olajos halak (hering, tőkehal), növényi olajok (len, tökmag), jobb margarinok (omega 3, omega 6)
- Édes gyümölcsök, lekvár, banán
- Sült tök, főtt gyümölcs
- Főtt krumpli
- Tarhonya
Ne fogyasszuk:
- Junk-food: chips, snack, sült krumpli, hamburger, virsli, szalámi, panírozott ételek, gabonapelyhek, pörkölt magvak
- Tej, tejszín, tejföl, majonéz
- Édesség, sütemény, csoki
- Fehér kenyér, tészta, pizza
- Pogácsa, ropi, burecas, croissant
Utolsó kommentek